27 feb. 2013

Made in Ocells al Terrat: Lifting a una maleta vella / Made in Ocells al Terrat: Lifting a una maleta viejaLa veritat és que sóc una mandrosa...Faig moltes coses a casa i no trobo mai temps de fer les fotos i convertir-ho en  una mena de tutorial per a tots vosaltres.  Avui va d'això: de com recuperar una maleta vella que vaig trobar en una tenda de segona mà ( o cinquena...), bruta i empolsegada i convertir-la en un element de decoració que a més em serveix per guardar les meves revistes i llanes.

La verdad es que soy una vaga...Hago muchas cosas en casa y nunca encuentro tiempo de hacer las fotos y convertir-lo en una especie de tutorial para vosotros.  Hoy va de eso: de cómo recuperar una maleta vieja que encontré en una tienda de segunda mano (o quinta...) sucia y polvorienta y convertirla en un elemento decorativo que a la vez, sirve para guardar mis revistas y lanas.

Abans de tot, cal desinfectar la maleta. Jo acostumo a utilitzar insecticida en spray bastant fort, per dins i per fora, tancar la maleta i posar-la dins d'una bossa unes 48 hores. Cap bèstia no supera la prova...

Antes de nada, es necesario desinfectar la maleta. Yo acostumbro a utilizar insecticida en spray bastante fuerte, por dentro y fuera y poner la maleta en una bolsa durante unas 48 horas. Ningún bicho supera esta prueba...

 Un cop desinfectada, rentem la maleta en sec amb espuma d'aquesta per rentar les catifes ben a fons i la deixem assecar. Aneu amb cura ja que normalment aquestes maletes antigues estan fetes de cartró amb un revestiment de lli o cotó, per tant no utilitzeu aigua i sabó. L'aigua en excés podria deteriorar encara més la maleta. Seguidament, aquesta maleta té elements de cuir, per tant, s'han de nodrir. Qualsevol crema hidratant servirà. L'apliquem amb un pinzell i deixem que l'absorveixi. Després raspallem per treure l'excés.  

Una vez desinfectada, lavamos la maleta en seco con espuma para alfombras a fondo y la dejamos secar. Normalmente estas maletas antiguas estan hechas de cartón con un revestimiento de lino o algodón, por lo que tened cuidado de no utilizar agua y jabón.  El agua en exceso podria deteriorar aún más la maleta. Seguidamente, esta maleta tiene elementos de cuero que tenemos que nutrir.  Cualquier crema hidrante servirá. La aplicamos con un pincel y dejamos que la absorba. Después cepillamos para sacar el exceso.

 En el cas d'aquesta maleta, la meva premisa era no gastar-me diners en material, per tant, he reutilitzat un tros de roba de cotó que tenia per a folrar una part de la maleta i la part de la butxaca. He tallat les parts de roba, les he planxat amb una vora perquè no es desfilessin i ho he enganxat amb silicona calenta.

En el caso de esta maleta, mi premisa era no gastarme dinero en material, por tanto, he reutilizado un trozo de tela de algodon que tenia para forrar una parte de la maleta y la parte inferior del bolsillo.  Corté las partes de tela, las planché con un dobladillo y lo enganché con silicona caliente.

La solapa de la butxaca l'he folrada amb un paper que tenia uns mapes i l'he pintada per sobre amb làtex, per aconseguir una protecció extra. La resta de la tapa, l'he folrada amb un paper d'arròs (aquest si que l'he comprat...).

La solapa del bolsillo la forré con un papel que tenia unos mapas y lo pinté con látex por encima para conseguir una protección extra.  El resto de la tapa interior de la maleta, la forré con un papel de arroz (éste si que lo compré...)


Et voilà! Qualsevol dubte, ja sabeu...deixeu els vostres comentaris i intentaré respondre sempre que pugui!
Et voilà! Qualquier duda, ya sabeis...dejad vuestros comentarios e intentaré responder siempre que pueda!

8 comentarios:

 1. Anónimo27/2/13

  Aquest reciclatge m'agrada molt! Porto molt de temps intentant trobar una maleta per guardar també algunes cosetes que tinc pel mig, però no hi ha manera.
  T'ha quedat molt bé!

  ResponderEliminar
  Respuestas
  1. Hola Saida! prova a les tendes TROC de segona mà. Jo sempre trobo oportunitats....

   Eliminar
  2. Gràcies Saida! Prova a buscar-la en les tendes TROC (tenen web) hi ha molta cosa...

   Eliminar
 2. Hi Ia , que trabajo tan wapo acabas de enseñarnos , quien quiera y pueda hacerlo seguro que no necesita mas explicaciones porque lo detallas muy bien .
  Cuídala porque quedo perfecta , yo la usaría en viajes con el coche sin lugar a dudas para el portátil , cargadores etc. seria la joya y marcaria la diferencia entre tantas samsonite iguales.
  besos

  ResponderEliminar
  Respuestas
  1. Hooola Toño, para que quedara perfecta en el coche tendria que tener un 600 o un 850 de aquellos de antes...juas.

   Eliminar
  2. Hombre...quedaria ideal en un seat 600 o en un 850...y presentarte en el Mobil Congress de ahora en la plaza España, juas....

   Eliminar
  3. lo retro es tendencia y lo lucen solo unos pocos que pueden , ya lo creo que darias la nota jajaja , aunque no creas , dan mas la nota muchos con los zapatos saliendo del mercedes , fijate veras....
   Pasate por mi blog que tengo un merecido premio for jou
   buen finde y no pases frio

   Eliminar
 3. Diuen que a cada maleta hi ha mil històries contades i per contar ;) Així que restaurant-la tan maca has sapigut guardar i conservar totes aquestes històries per molt més temps! Mts ptns Ia!

  ResponderEliminar